Prohledat tento blog

3. 12. 2018

Před prvním motáním

Ahoj lidi,

chci upozornit tento článek není určen u pro lidi co chtějí začít s vapingem, ale jen pro lidi co chtějí začít s DIY vapingem.

Není to asi úplně jednoduché se pro člověka neznalého zorientovat v tom co vlastně potřebuje pro motání vlatního buildu a ještě k tomu si vybrat to pravé a rozhodně není účelem od toho odradit, ale sám mám ještě před očima, ty hromady atomizérů, ty hromady drátů, předmotaných spirálek, nářadí atd. a teď i člověka vyděsí k čemu to vlastně je jak se to používá a hlavně otázky opravdu tohle potřebuji když chci motat vlastní spirálky? na tuhle otázku já za sebe říkám NE nepotřebujete.super drahé nástroje, měřáky odporu, nepotřebujete drahé designové atomizéry nebo speciální módy se superkvalitním TC. Rozhodně to nepotřebujete když se rozhodnete začít s DIY vapingem.

Nej prve co potřebujete na DIY vaping z pohledu nářadí a, že toho je opravdu dost... potřebujete štípačky na slabé drátky doporučuji nějaké buď koupit přímo ve vapeshopu a nebo pokud se v nářadí trochu vyznáte tak boční štípačky na drobné drátky s odolnějšími čelistmi pokud je koupíte někde v železářství mohou vás vyjít i podstatně levněji. Další ze speciálního nářadí co budete potřebovat je pinzeta s keramickými hroty. Ta bych řekl je naprostá nezbytnost na vyžhavení spirálek. A na závěr věc bez které neuděláte žádnou spirálku je nějaký namotávačka nebo také trn. Za mě bych doporučil ještě nějakou sadu šroubováků
na jemnou mechaniku/elektroniku které koupíte v každém větnamském obchodě krom potravin. Pro šetřílky tu mám pár jednoduchých tipů jak se dá ušetřit i na tomto základu místo namotávačky můžete použít i nějaký třeba zalomený vrták nebo nějaké starší slabé šroubováky. A štípačky? Ty má doma snad i každý sebenešikovnější obyvatel paneláku. Ještě by se hodilo podotknout nějaké nůžky na zastřižení vaty ale ty už má doma i dítě které chodí do školy, takže ty úmyslně vynechávám. to je opravdu vše co je z nářadí potřeba.

Další věc kterou je třeba k motání spirálky je nějaký drátek. V tomto je to trochu složitější je zde na výběr jak z různých materiálů tak z různých konstrukcí drátů. Jelikož dráty jsou téma sami pro sebe a rozhodně se jím hodlám zabývat i extra tak to trochu zkrátím rozhodně bych do začínat na nerezových drátech. Pokud dráty budete kupovat jinde než ve vapeshopu tak si dejte pozor aby jste si objednaly z materiálku 316L jinak se vám může stát že si objednáte nerezový drát 304 který samozřejmě můžete použít také ale není na něj nastavené TC-SS které řídí teplotu a vy si budete muset TCR nastavit a odladit ručně. začal by jsem jednoduchým drátem 0,5 mm a pak třeba i nějakými dráty twisted s kterými není složité pracovat případně není složité je doma i vyrobit.

Předposlední věc kterou budete potřebovat je vata ani zde není úplně jednoduché vybrat. Každá vata má jinou savost jinak může podávat chuť jinak se chutí třeba zbavovat, jinak se připalovat atd. Mě byla dopručena vata s názvem Cana cotten která obsahu i konopná vlákna. díky tomu se méně připaluje, hezky podává chuť takže díky tomu že se tak nepálí je opravdu vhodná na první pokusy. Po té co motání tak nějak začnete zvládat začněte si hledat to co vám bude opravdu maximálně vyhovat. To je to nejhezčí kouzlo vapingu, každému vyhovuje něco jiného. Každý si musí najít ten svůj TOP ten svůj MustVAPE

Schválně jestli někdo uhádne co je tou poslední věcí kterou budeme potřebujeme? je to otázka za zlatého bludišťáka,. Ano je to motací atomizér. :D ty už jsem naneštěstí probral v jednom z předcházejících článcích tak pokud nevíte co vybrat tak si to prostě přečtěte. :)

Pro dnešek dám jednu radu na závěr a takové mé moto se kterým se s vámi od teď budu vždy loučit
"Vychutnávejte, zkoušejte, experimentujte a hlavně užívejte si."

Puck




Žádné komentáře:

Okomentovat