Prohledat tento blog

20. 11. 2018

Základní rozdělení e-cigaret

Zdárek lidi,


tak jsme tu zase a mrkněme se na další téma do začátku a to nebude nic složitější než nějaké základní rozdělení elektronických cigaret k čemu jsou určeny co je vhodné pro začátečníky a čemu by se měl začátečník určitě vyhnout velkým obloukem. Pro rejpaly a taky pro svou pohodlnost abych nemusel odpovídat vám uvedu i nějaké cenové relace jednotlivých e-cigaret. Pokud nebudou jasné nějaké pojmy tak mi napište připravuji i slovník pojmů a názvů.

První způsob a asi jeden z nejzásadnějších je rozdělení dle způsobu inhalace. Hodně se setkávám s tím, že si někdo koupí svou první e-cigaretu a neví ani jak jí správně tahat. Vidí u kamaráda něco jak on si potáhne a najednou vydechne ohromná oblaka a hrozně se mu to líbí tak si to pořídí taky a je z toho nešťastný protože mu každou chvilkou odcházejí hlavičky není to dobré a nestačí mu to na to aby přestal kouřit což byl jeden z důvodů proč si to pořizoval. Jak jste už správně pochopili není elektronická cigareta jako elektronická cigareta a každá je vhodná něčím  jiným pro někoho jiného, každý potah vyhovuje někomu jinému. Ve spojením s inhalací par se setkáte s pojmy Přímí potah do plic nebo-li DL (z anglckých slov Direct Lungs) a Nepřímí potah do plic nebo-li MTL (Mouth to lungs). DL se hodně přirovnává k vodní dýmce a je pro většinu kuřáků nepřirozený, protože jsou zvyklí na nepřímí potah, protože si natáhnout kouř nejprve do úst a následně jej šluknou do plic což je přesně princip MTL. DL je z mého pohledu daleko zábavnější, jelikož se do něj používají Liquidy (náplně do e-cigaret) s vyšším obsahem glycerinu tudíž i hustější a vydatnější parou, s kterou si rád hraju (o liquidech jindy). MTL naopak více připomíná klasickou cigaretu, mívá tužší potah a nevýraznou páru. Chuť dovede být u obou variant velmi hezká a u stejné příchuti i identická. Další věc u které se liší MTL a DL je spotřeba liquidu a baterií jelikož MTL nemusí vyrábět takové množství páry protože se jí do úst moc nevejde není taková spotřeba ani baterií a ani liquidu. Pokud by vás k tomuto dělení zajímalo ještě víc nebo nebylo něco jasného napište do komentářů a já článek doplním.

Ale pokud jste se rozhodli, že chcete s kouření přestat tak jen s metoda inhalace vám ke koupi první e-cigarety nepomůže. Je třeba si vybrat ještě mezi řekněme řadami/tipy/úrovněmi e-cigaret.

První skupinou jsou takzvané jednorázové cigarety. Jejich účel je očividný odlákat od klasických cigaret, nebo možná spíš pomoci kuřákům přežít krátkodobě v nekuřáckém prostředí. O chuti mluvit nebudu protože chuť to prostě nemá a jediné co to kuřákům přinese je že doplní nouzově nikotin a pokud jste někdy zkusili tak víte že to prostě není žádný zázrak. Ceny jsou srovnatelné s krabičkou cigaret cca 100 kč.

Druhou takovou v poslední době rozšířenou skupinou jsou takzvané Pod Systémy jsou to nejlevnější a nejednodušší typy e-cigaret. Já osobně bych je doporučil jen k tomu odzkoušet si co to vůbec e-cigareta je. Nemůžete od nich očekávat ani zázračně kvalitní podání chuti a ani žádná velká oblaka páry, potah bývá většinou tužší.  Jejich ovládání je naprosto jednoduché a nepotřebuje žádné znalosti ani dovednosti. Ovládání obsahuje 1 tlačítko (pokud vůbec), dost často se aktivují i jen samotným podtlakem. Údržba spočívá v jednoduchosti co nefunguje vyhoď a namontuj nové a nejsložitější operací bývá naplnění liquidu. takže ve výsledku to bývá ecigareta složná ze 2-3 částí, Baterky a cartridge v které může být vyměnitelná hlavička nebo se mění rovnou celá. A proč by jsem je doporučil jen na první odzkoušení? Jednoduše protože jejich ceny začínají někde kolem 400 kč.

Dalším, v pořadí třetím, systém jsou takzvané e-Go. Ve srovnání s oběma předchozími systémy, které jsou o poznání lepší, mají vyměnitelné hlavičky, podstatně lepší podání chuti, dělají se i DL a zároveň si zachovávají kouzlo té své bezstarostnosti o nějaké nastavení se nestaráte. Některé lepší modely mají i regulaci Air Flow (přívodu vzduchu). Ve srovnání s prvními dvěma třídami jsou větší a těžší. Doporučil bych je raději než Pod systém, jelikož jejich ceny začínají na stejné úrovni jako u Pod systému kolem 400 kč už seženete ty nejlevnější modely.

Pak už jsou jen Módy já bych to rád napsal jak to je protože jde v realitě o modulární systémy. Kde si můžete vybrat už jaký chcete mód jaký chcete atomizér. Každý si poskládá tak jak mu bude vyhovovat v této kategorii je již vše na uživateli, řízení výkonu, nastavení teploty, intezity potahu, odpor potahu... dále si zde můžete vybrat jestli chcete menší, větší, trubku, box..... ve zkratce je zde ohromné množství variant takže by si každý měl najít to své. Jelikož budu nechávat článeček extra na módy kde by jsme vysvětlil celou problematiku a extra bude i článek o atomizérech a uvidím jestli k tomu rovnou dám i přípravu vlastních spirálek, ale rozhodně se k tomu dostanu. :)

 Pro tento článek toho bylo víc než dost a není účelem vám z toho udělat guláš, ale spíš vše postupně vysvětlit...

Takže sdílejte lajkujte a šiřte Puck




Žádné komentáře:

Okomentovat