Prohledat tento blog

21. 11. 2018

Dělení módů

Zdárek lidi,


dnes se mrkneme na samotné módy, čímž navážeme na článek Základní dělení e-cigaret. Rozhodně doporučím si přečíst zejména pokud zvažujete, že s vapingem začnete. Pokud vás neláká nějaká mezi investice a jste rozhodnuti do sebe vrazit trochu větší korunu než je řekněme pár stovek, nebo prostě chce mít možnosti tak musí začít koukat po jednotlivých částech. a právě dnes si popíšeme módy. Ty se dají dělit podle různých hledisek.

Podle upevnění baterií

- S integrovanými bateriemi
     já osobně tento typ nebudu doporučovat má to hned několik nevýhod když se vám vybije, tak si prostě nezavapujete do doby než ho znovu nabijete. Dalším rizikem je z mého pohledu princip samotné baterie která je nevyměnitelná bez odborného zásahu. Pokud tam není použitý nějaký nestandardní článek tam vám může vyvstat problém i se sháněním článku. A ještě je tu nemalé riziko spojené s tím že nevíte jaký tam je použitý článek.

- S vyměnitelnými bateriemi
   za mě jednoznačně tuna výhod když budu na fesťáku a baterky dojdou tak je prostě vyměním a funguju dál nemusím složitě shánět nabíjení.  Mám kontrolu nad tím v jakém stavu články jsou a mohu je v případě poškození, nebo opotřebování velmi jednoduše vyměnit. Jako nevýhodu je možné uvést například nutnost péče o baterie. Jelikož každý článek, každá baterie sebou nese vždy nějaká rizika a nebezpečí tak je třeba si dávat pozor ale o tom bude některý z dalších článků.

Podle počtu článků
- S jedním článkem
   můj pohled na jednočlánkové módy je dost skeptický, ono totiž né každému atomizéru vyhovuje
nízký výkon jako jsem četl jeden názor s kterým jsem se ztotožnil počet spirálek by se měl rovnat nebo být nižší než je počet baterií. Proto by jsem jednočlánkové módy doporučil spíše na méně výkonné atomizéry jako jsou třeba MTL nebo nějaké single-coil.

- Se dvěma články a více
   více článkové mají smysl pro vyšší výkony já je doporučuji z několika důvodů baterie vám vydrží déle, můžete si dovolit větší výkon máte v baterii dost velkou rezervu výkonu. Nevýhodou bych řekl že je jednoznačně větší rozměr a taky váha. Mezi výhodu nevýhodu by jsem řekl ještě o článek víc o který se musíte starat.

Podle konstrukce
- Trubka

 Jde o rozměrově asi nejmenší možnou konstrukci dost často s jedním tlačítkem zbytek se ovládá jen
kolečkem ve spodní části. samozřejmě je několik variant ovládání Různé s displayem bez displaye se třemi tlačítky ale jedno mají společné jde o válcový mód do kterého je vsunuta baterie na jeho vrcholu je atomizér



- Box
   Jde o známou již širší pojem nemusí totiž jít o kvádrovou konstrukci. může být ve tvaru šestihranu různě zaoblený. Standardně je ovládán tlačítky a má podstatně větší rozměry. Jsou to ty tvary módů s kterými se setkáte nejběžněji mezi vapery. Vyrábí je velká spousta výrobců.


- Squonk
   Jde o speciální provedení box módu zatím jsem se nesetkal s tím že by v trubce byl udělaný squonk což by nemuselo být vůbec nezajímavé :) Squonk je vlastně box mód s provrtaným center-pinem a  k němu připojenou lahvičkou v těle módu nejčastěji se používá na RDA atomizéry (bude vysvětleno příště)  zmáčknutím lahvičky zásobujete liquidem atomizér a tudíž máte i do kapáku dost slušnou zásobu a nemusíte sebou nosit další lahvičky.



Podle řízení
- S řídicí elektronikou
   jde o velmi komplikovanou soustavu elektroniky, která je však velmi komplikovaná a je velmi složité pro začátečníka se v tom vyznat. Pokud nechcete být jen uživatel na tovární hlavy (jako že takových lidí moc neznám) tak budete potřebovat alespoň funkční TC (Temperature Control) tedy potřebovat vysloveně ne, ale rozhodně jej využijete v začátcích motání. Další podstatný parametr je power-management ten rozhoduje o spotřebě samotné elektroniky. Samozřejmě tyto parametry jsou o zkušenostech nikoliv, že by je člověk někde vyčetl. Takže je třeba TC buď otestovat a nebo najít jeho hodnocení na netu. Elektronika má velkou spoustu výhod.

- Mechanické módy
   jde o vaping bez řídící elektroniky, bez jakékoliv regulace kdy připojujete spirálku přímo na baterku. Úžasnou vlastností je okamžitý náběh spirálek. Jde o vaping na nejvyšší úrovni zkušeností znalostí a dovedností. Takže toto NENÍ URČENO ZAČÁTEČNÍKŮM. Tím že nemáte žádnou řídicí elektroniku tak nemáte ani žádnou kontrolu a ochranu baterií a to je to největší riziko když něco pokazíte hrozí vám to že přetížíte, vyzkratujete baterii a ta pak dovede explodovat. O mechanikách mám na plánu udělat opravdu speciál kde si to rozebereme opravdu do detailů. Závěrem prostě pokud to neumíte a nemáte s tím zkušenosti vyhněte se mechanice.

Takže sdílejte lajkujte a šiřte Puck

Žádné komentáře:

Okomentovat